Jazyk: CZ, EN

LOGeco expanduje na Slovensko. Spojí síly se skupinou SIPOX HOLDING

19.8.2021

Etablovaná česká skupina LOGeco – výhradní majitel unikátní a moderní technologie na zpracování odpadu ERVOeco – se spojuje prostřednictvím dceřinky ERVOECO SIPOX s přední slovenskou firmou SIPOX HOLDING. Cílem je zajistit co nejefektivnější a nejrychlejší dodávku jednotek ERVOeco na Slovensko, ale i zároveň do celého světa a uspokojit tak velký zájem o tato zařízení. Technologie ERVOeco pomůže tak s nejvážnějším globálním problémem lidstva – hromadění odpadu i na Slovensku, kde je o ni velký zájem.

„Spolupracovat se strategickým partnerem v každé zemi, kde LOGeco připravuje výstavbu desítek jednotek, je náš cíl. Jsme rádi, že jsme se na Slovensku spojili s tak silným partnerem, který nám pomůže kultivovat odpadový byznys do ekologické podoby u našich nejbližších sousedů i ve světě. Zajistíme tak dostatečnou kvalitu výroby, servisu a dodávek zařízení ERVOeco do České a Slovenské republiky, ale i na globální trh. Expandujeme především na trhy, které mají velký potenciál nebo na trhy s rychle se rozvíjející infrastrukturou,“ říká Miroslav Šilhan, generální ředitel a majitel společnosti LOGeco.

Společnost LOGeco tak vztyčila svou vlajku v dalším státu světa. Výrobu své technologie svěřila do rukou zkušených slovenských kolegů. Firmu ERVOECO SIPOX s.r.o. přivítala moderní a ekologická skupina LOGeco jako dceřinku. Jednotky se částečně vyrábí, ale především kompletují na Slovensku. Hlavním cílem obou firem je zrychlit výrobu, která už dnes probíhá v obou státech najednou, a zároveň i rozšíření obchodních možností do dalších zemí světa. 

Spolumajitel SIPOX HOLDING Jozef Majský ml. (vlevo) a generální ředitel LOGeco Miroslav Šilhan.

Jedná se o synergii silných hráčů z různých zemí za účelem vytvoření symbiózního celku na trhu ekologických technologií. Typický příklad globalizace trhu, kdy se moderní a inovativní společnost spojí se silným hráčem z jiné oblasti, aby díky nim vznikly nové myšlenky a technologie, ale hlavně aby měli přínos pro lidstvo,“ dodává Jozef Majský ml., spolumajitel SIPOX HOLDING.

Průmyslové haly v Bánovcích nad Bebravou společnost SIPOX HOLDING.

Aktuálně LOGeco vyjednává mimo jiné s USA, Německem, Senegalem, Ruskem nebo například Angolou. ERVOeco umí zpracovat odpad – tedy veškeré organické materiály (např. netříděný komunální odpad, plasty, pneumatiky, průmyslové odpady nebo biomasu) – a mnoho dalšího a „vyrobit“ z něj palivo nebo suroviny, které jsou znovu využitelné pro výrobu nových produktů. Tato technologie je jednou z variant, jak ekologicky řešit skládkování nebo hromadění odpadu coby největší globální problém lidstva, a to ruku v ruce s udržitelnou cirkulární ekonomikou. Skupina LOGeco vnímá a aktivně podporuje potřebu udržitelného přístupu a globální společenskou odpovědnost.

Cena jednotky se přitom pohybuje kolem 50–90 milionů korun dle požadovaných modulů a potřebám investora. Jednotka je totiž modulární a nabízí také kontejnerové řešení. Nyní jedná LOGeco s dalšími státy o výstavbě svých jednotek v EU, USA, Africe nebo na asijských trzích.


Společnost SIPOX HOLDING působí na mezinárodním trhu od roku 2000. Její hlavním zacílením je strojírenství a v rámci její obchodní strategie dominují především vztahy s Českem. Zároveň má velmi dobré partnery z Velké Británie, Indie nebo Ruska. S německým výrobcem vozů MAN společnost vyrábí nákladní vozidla. V jejích průmyslových halách v Bánovcích nad Bebravou se vyrábějí například součástky pro společnosti Elona Muska.

Zajímají vás novinky o znečištění planety, ekologii nebo recyklaci?