Jazyk: CZ, EN

Ekologická technologie budoucnosti. Dluhopisy LOGeco jsou dostupné i slovenským investorům

7.7.2022
Skupina LOGeco, která je vlastníkem technologie na ekologické zpracování odpadu ERVOeco, vydává dluhopisy také na Slovensku. Jejich výnos je 8,5 % ročně a mají splatnost čtyři roky. 

„Po dluhopisech vydávaných v českých korunách byla opravdu velká poptávka, a také kvůli tomu jsme museli jejich nabídku několikrát zopakovat, abychom uspokojili mnoho zájemců. Vzhledem k tomu, že jsme expandovali na Slovensko, chtěli jsme dát i našim sousedům možnost se podílet na úspěchu naší skupiny, a tak jsme připravili i eurovou variantu našich dluhopisů,“ vysvětluje Miroslav Šilhan, generální ředitel skupiny LOGeco. 

LOGeco má na Slovensku společný podnik na výrobu jednotek ERVOeco s firmou SIPOX HOLDING. Vzájemně působí v průmyslovém areálu v Bánovcích nad Bebravou. Na Slovensku vyrábí důležité součástky a jednotlivé části jednotky ERVOeco, které prostřednictvím katalytické depolymerizace vytváří z odpadu a plastů suroviny dále použitelné například pro petrochemický průmysl nebo výrobu elektrické energie.

„Na Slovensku působíme už skoro rok. Peníze, které prostřednictvím eurových dluhopisů získáme, použijeme na další zdokonalení a modifikaci našeho vlajkového produktu – jednotky ERVOeco na zpracování nových materiálů či odpadů. Momentálně dokončujeme jak průmyslové řešení pro velké firmy nebo obce, tak i menší kontejnerovou variantu pro menší producenty odpadu,“ dodává Šilhan.

Jednotka ERVOeco představuje také nový způsob využití odpadového tepla při zpracování odpadu, a to k výrobě elektrické energie či tepla nebo cenných surovin pro různé druhy průmyslu. Zjednodušeně řečeno tato technologie rozloží (pomocí katalytické depolymerizace) odpad a druhotné suroviny na tři základní výstupy, které se dají dále zhodnotit, přičemž jejich tržní cena neustále vlivem rostoucí poptávky stoupá. Přitom vzniká energie, která se dá využít v místě ke spotřebě, nebo ji lze případně nabídnout do sítě. 

Dluhopisy vydávané dceřinou společností Technológia Ervo Eco, s.r.o. budou denominovány do eur. Minimální výše investice je 400 eur a nejsou s ní spojeny žádné další poplatky. Výplata výnosů probíhá dvakrát ročně vždy k 16. květnu a 16. listopadu. Výnos tohoto cenného papíru je 8,5 % ročně jako například v ČR. Splatnost dluhopisu je čtyři roky. 

„Jedná se tak o velmi jednoduchou a rychlou investici se stabilní výší výnosu, kterou navíc investor podpoří ekologii a lepší nakládání s odpady, kterých se na Slovensku vyprodukuje 10 milionů tun ročně. Celkem bychom na Slovensku chtěli prostřednictvím dluhopisů získat na vývoj jeden milion eur,“ uzavírá Miroslav Šilhan.


Věděli jste, že Slovensku se ročně vyprodukuje přes 10 milionů tun odpadu? V rámci komunálního odpadu pak na jednoho Slováka připadá až 435 kg odpadu za rok. Proto chceme, aby naše technologie byla dostupná po i na Slovensku, a to jak pro firmy, tak pro municipality, a postupně jsme snižovali zatížení naší přírody či planety odpadovým hospodářstvím. 

Chcete investovat, pak můžete zde.
Více informací naleznete zde. 

Zajímají vás novinky o znečištění planety, ekologii nebo recyklaci?