Jazyk: CZ, EN

Ceny SDGs – dostali jsme se mezi celosvětovou elitu nejlepších projektů udržitelného rozvoje

Jak říká sir David Attenborough ve svém novém dokumentu Život na naší planetě (A life on Our Planete): „Ještě máme čas něco změnit pro budoucí generace.“ Přesně na tuto myšlenku a udržitelného rozvoje naší planety myslí také Asociace společenské odpovědnosti, která v této oblasti oceňuje nejlepší projekty v Česku cenami SDG’s (Sustainable Development Goals). Naše technologie ERVOeco od LOGeco se dostalo mezi deset nejlepších a naleznete ji v brožuře cen SDG’s 2020.

My jsme velmi rádi, že jsem se mohli utkat v přímém souboji s těmi nejlepšími a nejzajímavějšími projekty u nás. Do soutěže jsme se také dostali zejména díky vám našim partnerů, investorům a fanouškům, jež šíří povědomí o unikátní jednotce ERVOeco od společnosti LOGeco. Moc vám děkujeme, že sdílíte naše hodnoty a je pro vás také důležité, jak se nakládá s odpady. Chceme světu ukázat, že je možné nejen planetu Zemi čistit od odpadu, ale i navracet do krásného stavu.

Naše účast v klání nejen ekologických projektů (celkem bylo 6 kategorií) dopadlo na výbornou. Postoupili jsme mezi deset nejlepších. I když jsme nakonec 17. září v zahradách Černínského paláce Ministerstva zahraničních věcí ČR neradovali z vítězství, byli jsme na naši účast náležitě hrdí. Tato cena je jakési poděkování za usilovnou práci našemu celému týmu a vývoji, který trval přes 8 let. Vítězství si odnesly projekty s unikátním dopadem do různých oblastí života. 

Přestože jsou SDGs určeny pro potřeby vlád, na rozdíl od předchozích Rozvojových cílů tisíciletí (MDGs) jsou příležitostí pro velké globální firmy, ale i malé a střední podniky z regionu včetně neziskových organizací, škol i měst, aby ukázaly, jakým způsobem pomáhají svým podnikáním a činností aktivně naplňovat principy udržitelného rozvoje.

SDGs zavazují každého z nás, abychom byli zodpovědnými obyvateli planety, kteří berou ohled na lidi i ekosystémy a začleňují udržitelnost do svých každodenních činností. Řadu cílů se nám podařilo naplnit, u některých jsme na půl cesty, jiné vyžadují ještě hodně práce.

Naše planeta se potýká s obrovskými ekonomickými, sociálními a environmentálními problémy. V září 2015 přijaly všechny členské státy OSN 17 Cílů udržitelného rozvoje (Sustainable Development Goals – SDGs), které mají tyto problémy do roku 2030 vyřešit. SDGs přinášejí plán vedoucí k vymýcení extrémní chudoby, boji s nerovností a nespravedlností a k ochraně naší planety před změnou klimatu. Plán, jak do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života pro všechny lidi na světě, nikoho nevyjímaje. SDGs jasně definují svět, ve kterém chceme žít.

Zajímají vás novinky o znečištění planety, ekologii nebo recyklaci?