Jazyk: CZ, EN

LOGeco na veletrhu Expo v Dubaji: Zelená revoluce v oblasti zpracování odpadu a (nejen) těžby kryptoměn

27.10.2023
V termínu od 20. do 21. září jsme se zúčastnili prestižního veletrhu Crypto Expo v Dubaji, kde jsme představili naši revoluční technologii zpracování odpadu ERVOeco a následné výroby elektrické energie. Tato událost přinesla nejen možnost prezentovat naši inovativní práci, ale také otevřela dveře k novým perspektivním obchodním příležitostem po celém světě.

Veletrh Crypto Expo byl primárně zasvěcen světu kryptoměn a všemu, co s ním souvisí, od jejich těžby, přes bezpečnost při nakládání s digitálními aktivy, tokenizaci až po legislativní procesy. Naše společnost LOGeco však přišla s něčím zcela neortodoxním a mimořádným – konceptem nazvaným „Waste to Crypto.“

Na veletrhu, kde drtivá většina ostatních vystavovatelů představovala softwary, tokeny a obecně záležitosti čistě virtuální a abstraktní, jsme tak zaznamenali zvědavé pohledy a nadšení ze strany účastníků, kteří byli ohromeni tím, že přinášíme fyzickou technologii, která má reálný dopad na těžbu kryptoměn a současně řeší problém odpadového hospodářství. Naše technologie nejsou jen slova a sliby, je to skutečný krok směrem k udržitelnější budoucnosti a zelenější planetě pro další generace.

Naše depolymerizační linky ERVOeco se neomezují pouze na efektivní zpracování odpadu, ale zároveň lze využít získané suroviny (olej a plyn) k výrobě elektrické energie. Tato zelená elektřina se stala atraktivním produktem pro těžaře kryptoměn, kteří jsou stále více pod tlakem veřejnosti kvůli svému výraznému negativnímu energetickému otisku. Naše řešení představuje ekonomickou alternativu k tradiční elektřině distribuované ze sítě a současně zavádí ekologický princip do oblasti těžby kryptoměn.

Setkání s globálními partnery
Na veletrhu jsme navázali řadu zajímavých kontaktů, které překračují hranice světa kryptoměn. Nejvíce zástupců pocházelo z Indie, afrických zemí a blízkého východu. Právě z těchto oblastí jsme zde na veletrhu potkávali partnery, kteří plní funkci v samosprávě či mají jiným způsobem blízko k odpadovému hospodářství.

Zejména u zástupců z Indie, kde je boj s odpadem a znečištěním velmi akutní, jsme registrovali nadšený zájem o naši technologii i možnosti jejího uplatnění nejen z pohledu portfolia odpadů, které umí zpracovat, ale také možnosti dalšího využití produktů, na které ERVOeco odpad přeměňuje.

V neposlední řadě jsme na veletrhu potkali i zájemce o technologii z řad evropských zemí, ať už se v konkrétní debatě jednalo se zástupci společnosti z Portugalska či Bosny a Hercegoviny. I pro tyto země je samozřejmě boj s odpadem nadále výraznou výzvou, pro jejíž pokoření představuje technologie ERVOeco významného pomocníka.

Obchodní schůzky v Dubaji
Naši aktivitu jsme rozšířili i mimo samotný veletrh. V Dubaji jsme uskutečnili několik obchodních schůzek, včetně jednání o projektu komplexního zpracování plastového odpadu na Maledivách. Jednali  jsme mj. o možnostech spolupráce s finančními partnery tohoto projektu, o její podobě či počtu aplikovaných technologií ERVOeco.

Díky dlouhodobým kontaktům našeho pana majitele Miroslava Šilhana jsme se dostali až k jednáním se šejky reprezentující jednotlivé emiráty, kteří díky svým politickým a obchodním pravomocím představují v tomto regionu klíčové partnery. Projednávali jsme mimo jiné také možnosti aplikace našich technologií v oblasti zpracování pneumatik v Kuvajtu, na místě největší koncentrace tohoto druhu odpadu na světě, či instalace technologie pro následné využití v Bahrajnu.

Co přinesou budoucnost a nové kontakty
Naše účast na veletrhu Crypto Expo a následné aktivity v Dubaji nám otevřely nové dveře k partnerským projektům a spolupráci po celém světě. Rozvíjíme již několik nových kontaktů a aktivně posouváme projekty, které mohou přinést pozitivní změnu nejen v oblasti zpracování odpadu, ale i v těžbě kryptoměn a udržitelném energetickém sektoru obecně. Jsme nadšeni možnostmi, které nám tato událost otevřela, a plníme naši vizi „Waste to Energy“ s nadšením a odhodláním.

Již za nedlouho se na Vás těšíme na dalším veletrhu, a to v ČR na Mezinárodním veletrhu strojírenství v Brně dne 10.-13.10.2023. V rámci svého programu nabídne tato obří akce i specializovaný veletrh Envitech, kde nás naleznete. V dalších dnech zveřejníme detaily.

Sledujte náš blog a sociální média, abyste nezmeškali žádné novinky o naší cestě k zelenější a udržitelnější budoucnosti.

Zajímají vás novinky o znečištění planety, ekologii nebo recyklaci?